Dakrenovatie

Item
Dak_item_3

Je hellend dak herstellen

Is jouw dak toe aan een renovatie? Met het renoveren van je hellend dak verbeter je de kwaliteit van je dakoppervlak en eventueel ook de isolatie en de dakconstructie. Zo verhoog je de waarde van je woning. Dakwerken De Wever uit Halle/Gooik helpt je graag je hellend dak herstellen.

Je hellend dak herstellen: van offerte tot afwerking

Zaakvoerder Kenny komt de toestand van je dak bepalen en bespreekt je mogelijkheden. Op basis van de schade krijg je een offerte op maat. Om je hellend dak te herstellen, verwijderen we eerst de kapotte of verouderde pannen. Indien mogelijk vervangen we bepaalde onderdelen zoals het onderdak, stoflatten en pannenlatten of we vernieuwen de volledige dakconstructie. Ten slotte worden de nieuwe pannen geplaatst.

WhatsApp Image 2021-04-27 at 17.52.37

Isolatie en onderdak

Een huis verliest makkelijk warmte via het dak. Warmte stijgt immers op. Daarom is het slim om tijdens je dakrenovatie ook meteen goed te isoleren. Je kan kiezen om het dak langs binnen of langs buiten (sarkingdak) te isoleren. Het isolatiemateriaal hangt af van die keuze. Naast isolatie is het onderdak een belangrijk deel van de dakconstructie. Het beschermt het isolatiemateriaal en de onderliggende dakconstructie tegen indringing van vocht, stof en wind. Ook het onderdak kunnen we indien nodig vernieuwen.

Dakrenovatie

Dakbedekking vernieuwen

Wanneer de dakconstructie nog in goede staat is, dan is alleen de dakbedekking vernieuwen voldoende. Kleine beschadigingen aan de constructie kunnen natuurlijk eerst aangepast of verstevigd worden. Voor het renoveren van de dakbedekking heb je heel wat keuze. Voor hellende daken zijn vooral dakpannen en leien erg in trek.

Dakgoot of regenpijp vervangen

Niet alleen je dak, maar ook je dakgoten of regenpijpen kunnen toe zijn aan vervanging. Een dakrenovatie is het ideale moment om te controleren of ze nog in goede staat zijn. Een dakgoot laten vervangen tijdens een dakrenovatie is makkelijker dan wanneer je dit later nog moet doen. Bij een verstopping of een lek, is een reparatie vaak voldoende. Is je dakgoot volledig versleten, dan kan je ze beter vernieuwen.

Item

Een hellend dak herstellen in regio Halle/Gooik?

Wil jij je hellend dak herstellen? Schakel dan Dakwerken De Wever in. Onze ervaren, professionele dakdekkers voeren je dakrenovatie vakkundig uit, van de isolatie tot de afwerking. Zo heb je voor je volledige dakrenovatie één aanspreekpunt én de garantie dat alles kwalitatief wordt afgewerkt. Contacteer ons voor meer informatie of advies.